Wykonanie: Z 2 udek z
kurczaka ugotować rosół. Wyjąć jeszcze twarde mięso i obsmażyć na oleju na
złoty kolor (używam oleju rzepakowego). Przełożyć do rondla, dodać 2 pokrojone w
kostkę cebule, 4 ząbki czosnku, marchewkę (może być z rosołu), 100 ml białego
wytrawnego wina oraz 1 litr
rosołu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem (jeśli lubicie to też delikatnie innymi przyprawami) i dusić do miękkości. Ja bardzo lubię przyprawy z
Darów Natury TUTAJ
- są czyste chemicznie i w dobrej cenie. Po uduszeniu mięso
przenieś na półmisek, a sos zmiksować i zagotować z 2 łyżkami musztardy. Polać
nim mięso. Ładnie wygląda podane z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach oraz brokułem. Smacznego!
Wybaczcie, że polecam takie danie przed piątkiem;) Ale w piątek i tak zalecam post o chlebie i wodzie, który bardzo dobrze wpływa zarówno na kształtowanie siły woli i charakteru, jak również jest świetną forma oczyszczenia organizmu.
Alu, właśnie zajadam sie samym chlebem, ale przeczytałam Twoją podpowiedź i otworzyłam wodę, dzięki.
OdpowiedzUsuńA:)