Warstwy (od dołu do góry):
- ugotowane białka jaj starte na grubej tarce (5 jaj),
- ser żółty starty drobno (10 dag),
- połowa tuńczyka z puszki (1 puszka),
- połowa majonezu (10 dag majonezu),
- masło (10 dag, zamrożone i starte),
- cebula drobno pokrojona (1 sztuka),
- druga połowa tuńczyka,
- druga połowa majonezu,
- żółtka jaj drobno starte.
Smacznego! Wypróbujcie i dajcie znać. Proszę też o zrobienie zdjęcia sałatce i przesłanie go. Zamieścimy na blogu;)
To może do niedzielnej,popołudniowej kawusi coś słodkiego, co robi się mega szybko...trzeba mieć tylko formę na muffiny i trochę chęci:-) czyli przepis na moje ulubione Muffiny z jabłkami:-)
OdpowiedzUsuń1 duże jabłko
rodzynki
2 łyżki soku cytrynowego
250 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 jajo
125 g cukru
80 ml oleju roślinnego
250g jogurtu naturalnego
Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni.
Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.
Jajko rozmącić mikserem z cukrem, olejem, jogurtem, pokrojonym jabłkiem i rodzynkami, następnie z mączną mieszanką.
Muffiny piec ok. 30 min. po wyjęciu z piekarnika można obsypać cukrem pudrem :-)
SMACZNEGO :-)
Chciałabym zamieścić ten przepis na blogu, ale nie wiem kto go nam podesłał;) Mogłabyś podać swoje imię?
OdpowiedzUsuńjasne, że mogę ;) Monika z Wrocławia :D
OdpowiedzUsuń